2013. január 3., csütörtök

Mit jelentett a haza a celebnek eddig?


Valljuk be: a pénzcsapot. A hazugságvész rémkorszakában pénzt, infrastruktúrát és embercsoportot kapott, hogy tévképzeteit kiélje. Azt a művelődési rombolást, amelyet végzett, ő művészetnek lódította.

Mármint azt, hogy az emberekben az alantas ösztönöket „felszabadítsa”…

Teljes félreértése a kultúrának, a művészetnek. Aláaknázása annak a több ezer éves folyamatnak, amelyet az emberiség legjobbjai vittek előre jelentős erőfeszítéssel és fényes tehetséggel.

Csúnya szóval „visszaállatiasításnak” nevezte a celebek rombolását egy 2010-ben elhunyt író.

A celeb ezen ügyködött tehetségével lázasan, és megkapta a dicsőítést a folyamat érdekeltjeitől. De megkezdődhet az újjáépítés, ha a celeb a magánszférába vonul, és csak ott folytatja a rombolást.

A baj az, hogy a celeb szájára vette a hazaszeretet szót.

Nem bonyolult fogalom ez, de a celeb még ezt sem értette – fájdalmasan érzékeltetve szellemi korlátait. Azt hitte – hiszi -, hogy a hazaszeretet üzleti érdekeltségtől függ. Ha fizetnek, szeretem, ha nem, akkor kavarog a gyomrom tőle.

Ezzel a tévképzettel vezetett nemzeti intézményt fél évtizeden át.

Több millió ember cáfolja a celeb rögeszméjét. A hazugságvész négy- és fél éves rémkorszakában több millió kirekesztett, másodlagos emberré lefokozott polgár szerette megingathatatlanul a hazáját.

Nemcsak pénzt nem kaptak érte, hanem veszélyt is vállaltak.

De visszább is mehetünk: az eltelt évezredben több millió ember áldozta életét a térségben – hazaszeretetből. Aki életben maradt, rabszolgaszíjra fűzve indulhatott az oszmán világba – de ezt véletlenül sem mondta: „nagyon káros az ember hazaszeretetére.”

Butácska a celeb. És ezzel is felmutatta alkalmatlanságát.

Ráadásul nevetségesség teszi azokat is, akik ezután az infantilisan önleleplező mondat után még mindig felpezsgő ajakkal szónokolnak mellette.

Szellemi szegénységi bizonyítványt állítanak ki önmagukról.
Kovács G.Tibor

forrás: http://gondola.hu/cikkek/83809-A_celeb_felreertette_a_hazaszeretetet.html

Végre egy jó hír: Alföldi nem lesz tovább a Nemzeti Színház igazgatója

A humán tárca vezetője, Balog Zoltán miniszter hétfőn Budapesten jelentette be, hogy a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság kilenc tagja a teátrum jelenlegi igazgatója, Alföldi Róbert, illetve Vidnyánszky Attila pályázatát tartotta a kiírásnak megfelelőnek, kettejüket hallgatta meg. Alföldi pályázata négy igen, egy nem szavazatot kapott, a bizottság négy tagja tartózkodott a szavazástól. Vidnyánszky Attila pályázata kilenc támogató szavazatot.Vidnyánszky Attila pályázati győzelméről, a Nemzeti Színház ügyvezető igazgatói posztjára kiírt pályázatról nyilatkozott a Kultúrpart hírportálnak a teátrum jelenlegi vezetője, Alföldi Róbert rendező-színművész. „Kulturáltságomban egy szégyenfolt, de nem gratuláltam Attilának, és az a baj, hogy nem is fogok gratulálni neki. Pedig két, szerintem nagyon hiteles színházi alkotóról beszélgetünk” – utalt Vidnyánszky Attilára és önmagára. (Tény, az amerikai elnökválasztás után Mitt Romney és Barack Obama nagyvonalú gesztusokra is képes volt egymás felé, pedig a világ egyetlen szuperhatalmának vezetése jóval komolyabb súlyú feladat, mint a budapesti Nemzeti Színház igazgatása.)