2011. október 31., hétfő

Magyar holokauszt

A második világháború vége felé a jugoszláv partizánok úgy foglalták vissza a Délvidéket, hogy közben közel 40 ezer ártatlan magyart mészároltak le. Ez volt Tito vérbosszúja az újvidéki hideg napokért.
A magyar holokauszt. Egyszerűen csak így lehet leírni azokat a szenvedéseket és kínhalálokat amelyeken '44 telén a vajdasági magyarok végigmentek A II. világháború elvesztésével egy időben Délvidéken egy kíméletlen vérontás vette kezdetét. Tito partizánjai ugyanis vérbosszúra esküdtek fel és megkezdték a vajdasági magyarság tömeges kivégzését.
944. október közepétől kezdődően másfél hónapon át, tombolt a halál Bácskában, Bánátban, Baranyában és a Szerémségben. A jogtalan cselekedetek valójában jól szervezett hidegvérrel végrehajtott tömeggyilkosságok voltak. Nem spontán népi akció, nem a 42-es hidegnapok miatti bosszú, hanem jó előre kitervelt és módszeres kíméletlenséggel végrehajtott népirtás, az őslakos vajdasági magyarság lefejezése. A megmaradt halállistákon a kivégzettek nemzetiségét is feltüntették. Egész települések magyar lakosságát vitték a kivégzőhelyre. Bűntelen emberek kerültek fel ezekre a szörnyű listákra. Semmi mást nem tudtak fölhozni ellenük, minthogy magyarok voltak.

2 megjegyzés:

 1. MEGLAPŐDTEM! A BLOGOM SZERKESZTÉSÉHEZ KELLETT EGY RÖVID ÖSSZEFOGLAÓ SZEGEDRŐL. RÖGTÖN A WIKIPEDIA-T KERESTEM FEL SEGÍTSÉGÉRT!

  A TELJES CIKKEL NEM AKAROK FÁRASZTANI SENKIT, DE A VÉGE AZ IGAZÁN MEGLEPŐ ÉS ÉRDEKES! IDÉZEM:

  Szeged was first pillaged by the Turkish army on 28 September 1526, but was occupied only in 1543, and became an administrative centre of the Ottomans (see Ottoman Hungary). She was a sanjak centre at first in Budin Eyaleti (1543–1596), after in Eğri Eyaleti. The town was freed from Turkish rule on 23 October 1686, and regained the free royal town status in 1715. In 1719 Szeged got its coat of arms (still used today) from Charles III. During the next years Szeged grew and prospered. Piarist monks arrived in Szeged in 1719 and opened a new grammar school in 1721. They also held scientific lectures and theatrical plays. However, these years brought not only prosperity and enlightenment; between 1728 and 1744 witch trials were frequent in the town; in 1728-29, the perhaps largest Hungarian witch trial was held here. In 1720, the population of the city totalled 193 households, of which 99 were Serbian.

  VálaszTörlés
 2. A legutolsó mondat a legmeglepőbb, mert azt állítja, hogy 1720-ban több szerb lakosa volt Szegednek, mint magyar. Édesanyámtól tudom, hogy még az Ő fiatal korában (született 1920.ban) még a Szegedtől jóval délre fekvő Szabadka, Újvidék is színtiszta magyar település volt!!!
  Aki tud segítsen, hogy mi az igazság?

  Köszönöm!

  VálaszTörlés