2011. október 31., hétfő

Magyar holokauszt

A délvidéki mészárlás áldozatainak emlékére
Született: Délvidék,
Meghalt: 1944, Bácska, Bánát, Baranya, Szerémség
"Mind tudjuk, hogy a holokausztipar rémmeséi mellett hiányoznak a nemzettársak. Családok kiket a gulágra vittek, családok kiket a szlovákok mészároltak le a Felvidéken, családok kiket a szerbek mészároltak le a Délvidéken, családok akiket a zsidók mészároltak le az Andrássy út 60 poklában, családok akiket az oroszok mészároltak le otthonaikban, vagy hurcoltak el a gulágra mielőtt közülük a családanyákat és leánygyermekeket tucatszám legbrutálisabbban megerőszakolták.
Számolni sem tudom mennyien vannak akik már csak emlékeinkben élnek lobogó lánggal. Egy közös van bennük: életüket adták mert magyarnak születtek."
Nukleon
A második világháború vége felé a jugoszláv partizánok úgy foglalták vissza a Délvidéket, hogy közben közel 40 ezer ártatlan magyart mészároltak le. Ez volt Tito vérbosszúja az újvidéki hideg napokért.
A magyar holokauszt. Egyszerűen csak így lehet leírni azokat a szenvedéseket és kínhalálokat amelyeken ‘44 telén a vajdasági magyarok végigmentek A II. világháború elvesztésével egy időben Délvidéken egy kíméletlen vérontás vette kezdetét. Tito partizánjai ugyanis vérbosszúra esküdtek fel és megkezdték a vajdasági magyarság tömeges kivégzését.
1944. október közepétől kezdődően másfél hónapon át, tombolt a halál Bácskában, Bánátban, Baranyában és a Szerémségben. A jogtalan cselekedetek valójában jól szervezett hidegvérrel végrehajtott tömeggyilkosságok voltak. Nem spontán népi akció, nem a 42-es hidegnapok miatti bosszú, hanem jó előre kitervelt és módszeres kíméletlenséggel végrehajtott népirtás, az őslakos vajdasági magyarság lefejezése. A megmaradt halállistákon a kivégzettek nemzetiségét is feltüntették. Egész települések magyar lakosságát vitték a kivégzőhelyre.
Bűntelen emberek kerültek fel ezekre a szörnyű listákra.
Semmi mást nem tudtak fölhozni ellenük, minthogy magyarok voltak.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése