2010. december 14., kedd

Tamási Orosz János: Jesz maga juszt is

De nem az enyém. Ahhoz ennél sokkal több kell. S még az új név a legkevesebb, hiszen legalább őszintén ötlettelen. Aki ettől hátast dob, egy whaauuu kíséretében, az körülbelül ennyire gondolja komolyan.
Kár is úgy venni, nem tenném, de látom, hogy az elnök úr elég komoly médiafelületet kap; ráadásul nem a komolytalanabb műfajokban. Mert, teszem azt, egy olyan vitának, amelyben a tét Makay Zsolt vagy Király
L. Norbert továbbjutása, még lenne értelme. Izzanának a mobilbillentyűk, s ami ennél fontosabb: színvallásra kényszerülnének a mentorok.
De szép lenne...
 
Addig azonban marad a tanakodás. Hogy hát ennek aztán mi értelme van; jó, lehetett volna szépen is meghalni, de ha már csúnyán sikerült, zombinak lenni akkor sem kellemes. Ráadásul ilyen jesszezőnek. Vicc.
Addig rendben van, hogy egy mozaikszónak általában nincs értelme - de ha van? Akkor arra nem kellene odafigyelni? Legalább magyarul bólogasson az a név? OK (bocs...), bontsuk ki. Jólét. És. Szabadság.
Magyarán tehát minimum a kettő együtt - különben nem ér annyit.
Mennyit? Amennyit. Tudják. A lényegnél maradva: az első minimum fél évezredes program, feltéve, ha semmilyen külső körülménynek nem vagyunk kitéve. Ha igen, akkor több. A második pedig elméletben adott, gyakorlatilag évente három hét, de minden munkában töltött év után jár egy plusz nap. A nem munkában töltött évek után sokkal több, csak az nem számít a nyugdíjba, meg hitel sincs rá.
 
Szóval el lehet itt viccelődgetni, azt is teszem, de hát azért alaposabban át kellene gondolni ezt a keresztelőt. Kellett volna, már kész, elfogadták, lehet hallelújrázni, de utána jött az igazi bakiparádé.
 
Visszavárjuk Dávidot és Herényit is, búgta az új bonviván, feltéve, ha el tudnak számolni bukásuk körülményeivel. Különös tekintettel a bíróság előtt. Na már most - az a legkevesebb. Amennyiben felmentik
őket, az a magyar törvényhozás szégyene lesz, ezt minden ember abban a pillanatban érezte, amikor Ibolya felmutatta azt a bizonyos lemezt. Amelyhez egyetlen normális okból kifolyólag hozzá sem juthatott volna;
vagy létező nemzetbiztonsági ügy bizonyítékát képezte, vagy olyan blöffét, amelyben lehet Dávid akár megvezetett szerencsétlen is, de akkor mire kapta korábban az igazságügyi tárcát? Szóval a történet
felmentéssel végződése esélytelen; na de ennek aztán konkrétan semmi, de semmi köze nincs a Demokrata Fórum újraélesztési kísérletéhez. Aki nem látja át, világosan, azt, hogy az alapító atyákat kizáró tandemnek
semmi köze sem lehet a Demokrata Fórum akár gépeken tartásához, tovább terelgetve azt a kóma és az agyhalál közötti álomvilágban, akinek ennyi elég, az semmit sem ért. És ezért mindenre képes. 
Szomorú. Lenne, ha komolyan vennénk. De azért sem lehet, amit Bokrossal kapcsolatban mondtak. Nehezen lehet kapcsolatot létesíteni vele, mondja elnök úr, pedig hát azért mégis a párt uniós képviselőjéről van szó. Ugye. Valamilyen módon csak tartják a hivatalos kapcsolatot. Ha nem, akkor tisztázni kell: miért? És melyik fél hibája miatta? Mindegy is. A lényeg, hogy itt egy új elnök, aki azt mondja, nyilvánosan: január végéig talán lesz módjukban tárgyalni Bokrossal a mandátumáról. És nem viccelt.
 
Mi sem tesszük ezt. Csak azt mondjuk: jólét? Jesz. Szabadság? Jesz.
Ilyen áron? No.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése