2010. december 28., kedd

Szentmihályi Szabó Péter írása

Sarkosan fogalmazva

Nem elég, hogy a német lapok hazánkat „Führerstaatnak” nevezik, most a The Washington Post is szerkesztőségi cikkben ítéli el Magyarországot „putyinizációja” miatt, és felszólítja az Egyesült Államokat és az Európai Uniót, bojkottálja a magyar uniós elnökséget.
A lap felsorolja Orbán bűneit, de a legnagyobb bűn az új médiatörvény, amely veszélyezteti az alapvető szabadságjogokat. Megható ez az aggodalom és érdeklődés, utoljára az Antall–Boross-kormányok idején volt ilyen egységes a nyugati sajtó a magyar demokrácia védelmében – sajátos módon Horn, Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai idején teljesen szabadok voltunk, csak itthon nem vettük észre. Sőt, még a Putyinhoz erősen dörgölőző őszödi rémet sem vádolták putyinizációval, amikor Putyin eljött megsimogatni a nagy reformer kutyáját.
Az a bizonyos kettős mérce a politika összes területén így működik, az sem segítene, ha az orosz sajtó Orbán „obamazálódásáról” cikkezne. A „demokratikus” nyugati sajtó számára magyar belügy volt a 2006-os rendőrterror éppúgy, mint az ország eladósítása és szétlopása, valóságos aranykor volt ez a bankok és offshore cégek számára, úgy gyűltek a „befektetők”, mint darazsak a mézre, még Simor András is boldog és elégedett volt.
Ugyancsak meglepődne egy idetévedt valódi nyugati újságíró, ha arról értesülne, hogy a magyar választók többsége nem a putyinizáció miatt bosszankodik, hanem a balliberális politikai és gazdasági bűnözök elszámoltatásának lassúsága miatt – vagyis itt az ideje, hogy a magyar népet is leváltsák, és helyébe egy demokratikusabb népet költöztessenek, amely létrehozza az ízig-vérig nyitott társadalmat, az IMF és a Világbank mintaállamát. Hogy a leváltott néppel mi lesz, az mellékes körülmény. Csak Führerstaat ne legyen.

Szentmihályi Szabó Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése